Materiaalit

Satori Booksin kirjoissa käytetyt materiaalit ovat korkealuokkaisia ja ympäristöystävällisiä.

Paperit

Satori Books käyttää kirjoissaan mahdollisimman puhtaita, ekologisia ja korkealaatuisia papereita. Käyttöönotolta vaaditaan vastuullista metsänkäyttöä ja hoitoa osoittavat FSC™ (FSC-C022692 ja PEFC – sertifikaatit. Lisäksi kirjojen pitkäikäisyyden takaamiseksi paperin on ehdottomasti oltava kestävyydeltään arkistokelpoista (ISO 9706).

Arctic Paper -paperit

Munken Pure Rough -sarjan graafinen paperi on valmistettu ilman klooria (TCF) ja optisia valkaisuaineita (OBA). Se on päällystämätöntä ja puuvapaata. Paperi täyttää myrkyttömyydessään kelpoisuusvaatimuksen turvallisesta ruokakontaktista ja käytöstä lasten lelujen yhteydessä. Paperi on kestävyydeltään arkistokelpoista (ISO 9706).

Kannet

Kovakantisissa kirjoissa kansipahvit ovat 2-3 mm paksuista konepahvia ja ylivetokankaat ovat korkealaatuista Canson Infinityn PhotoArt HD Canvasta tai Canson Infinityn Museum Art Canvasta. Cansonin joustavat ja kestävät canvaat ovat UV-säteilyn ja vedenkestäviä kankaita, joiden pinnoitus on optimoitu korkealaatuisten pigmenttimusteiden käytölle. Canvaat eivät sisällä optisia kirkasteita. Ne ovat happovapaita ja täyttävät arkistokelpoisuuden kriteerit (ISO 9706).

Pyhitetty Sairaus ja Puolivarjo -kirjojen kannet on lakattu Hahnemühle vernissoilla. Vernissat lisäävät uv-suojaa, tekevät pinnan roiskeenkestäväksi, sekä estävät haalistumista ja naarmuttumista. Nèiguān – Sisäinen katselu taolaisessa perinteessä -kirjan kannet ovat lakkaamattomat. Näin Museum Art canvaan tekstuuri on voitu säilyttää kangasmaisena.

Kansilehdissä on käytetty värillistä, hiokkeetonta ja päällystämätöntä ColorIT offsetpainopaperia. Paperi täyttää FSC ja Joutsenmerkin vaatimukset, ISO 14001.

Sidonta ja liimaus

Kirjat ovat joko sidottu lankasidoksella tai viuhkaliimauksella. Liimana on käytetty PVAc (Polyvinyl Acetaatti) liimaa, jolla sidoksista saadaan hyvin kestäviä ja samalla joustavia. PVAc liimojen myrkyllisyys on vähäinen, jonka vuoksi niitä suositaan myös lasten askartelussa.

Hivenen erilaisia liimoja käytetään ylivetokankaiden ja selän liimauksessa, jolloin liimasaumojen kestävyys voidaan taata. Hieman liisterimäisemmät liimat helpottavat myös ensilehtien liimausta kansiin.